Oni totiž měli ještě i jiný poklad. Kdo četl jiné Mayovy knihy tak se i tam mohl dočíst, kdo je to yerbatero. Je to sběrač čaje. Že to kdysi byla práce smrtelně nebezpečná snad ani není třeba psát. Staří Inkové však znali čaj, který se dal pořídit bez toho, aby nám nepřátelé uřízli tu šišku, co máme na krku, nebo aby nás přepadl zákeřný leopard, který zrovna dostal hlad. Tito indiáni znali strom lapacho a z něj si dělali čaj. Už tehdy poznali jeho příznivý účinek na organismus a jeho zdravotní přínos. Proto loupali kůru se stromů a tu mleli, nebo jen nahrubo drtili a z ní si udělali nápoj, který se za hodně dlouho a hodně složitými cestami dostal až do Evropy.
Každý jistě ví, že čaj je vhodný pro pití při každé příležitosti. Takže zkuste jednou místo na flašku pozvat kamarády na pravý lapacho čaj. Ne, nemusíte jezdit ani do Peru, ani do Venezuely, nebo vůbec do Jižní Ameriky, kde tyto stromy rostou, ale můžete jej získat o mnoho snadněji. My si za chvíli povím jak na to. Lapacho je strom který je stále zelený. Jeho produkt, tedy vnitřní kůra obsahuje spoustu látek, které posilují organismus a také prý železo, vápník, jód, hořčík, bor nebo baryum. Pití odvaru zajišťuje pak organismu lepší stabilitu a také funguje jako přírodní antibiotikum.
Také pomáhá při léčbě chronických onemocnění a také posiluje imunitní systém. Jeho další plusy už nemá smysl vypisovat, protože je třeba vám nyní sdělit, jak se k němu dostanete, tedy, jak ho získáte. Samozřejmě, že si můžete do Jižní Ameriky zajet, například do Paraguaye, proč ne. Ale bude to časově a finančně drobátko náročné. Já vám doporučím jiný postup. Nemusíte ani opustit pohodlí svého domova. Postačí, když kliknete myší na odkaz nahoře v článku, což vás přenese do obchodu s tímto čajem a spoustou jiných. Zde si můžete lapacho čaj objednat a počkat si až vám ho přivezou domů.